Şair Baki İlkokulu

WEB https://sairbakiilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Altıntepsi Mahallesi Kıvanç Sokak Nu. 1 Bayrampaşa/İSTANBUL
VİZYON : Okulumuzun tüm birimlerinin yapılan her çalışmada şeffaf, katılımcı, paylaşımcı ve aktif olarak yer alması; tüm hizmet alanların “Bilgi çağının” gerektirdiği bilgi, beceri, donanım ve teknolojiden gerektiği gibi faydalanan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; okulumuzu Türkiye ve dünyadaki eşdeğer kurumlarla rekabet eden seçkin ve örnek bir eğitim kurumu haline getirmektedir.
MİSYON : Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimizi çağın ve teknolojik gelişmelerin ışığında çok yönlü düşünebilen, araştıran, sorgulayan, özgüven sahibi, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında hayatına yön verebilen ve bunlar yaşamının her alanına yansıtabilen bireyler yetiştirmektir. Okulumuzda mevcut imkan ve şartları en iyi biçiminde kullanarak; kurumun çalışanlarının etkinlik ve verimliliklerini arttırarak, hizmet alanların memnuniyetlerini sağlamaktır.
BAŞARILAR : 2022- 2023 Eğitim-Öğretim Yılı; 1- Geleneksel Çocuk oyunları Mendil Kapmaca 3. sınıflar düzeyinde İlçe 1.si 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılı; 1- Geleneksel Çocuk oyunları Mendil Kapmaca 3. sınıflar düzeyinde İlçe 2.si 2- Geleneksel Çocuk oyunları Mendil Kapmaca 4. sınıflar düzeyinde İlçe 3.sü

Öğretim Şekli :Normal (Tam Gün)
Servis : Var
Ulaşım : Bayrampaşa Devlet Hastanesine ve Bayrampaşa Otogarına yakın, Sağmalcılar ve Otogar metrosuna 10-15 dk yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri : Bayrampaşa İlçesi Altıntepsi Mahallesinde bulunan okulumuz bölgesinin saygın ve kaliteli ilkokullarındandır. Mahalle arasında merkezi bir konumdadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde,
Kontenjan Bilgileri : 36 sınıf, 2 özel eğitim sınıfımız mevcuttur.
Sportif Etkinlikler : Futbol Turnuvası, Geleneksel Çocuk oyunları, Satranç, Akıl ve Zeka Oyunları
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : -Okulum Temiz Belgesi -Beslenme Dostu Okul -Beyaz Bayrak -Yeşil Bayrak (Ağaç Dostu Okul) -Ailemle Okuyorum -Sınıf Bankası -Dengeli Besleniyorum -Zaman Kapsülü -Trafik Eğitim Parkuru -e-Twinning projeleri -Çevre Dostu 1000 Okul Projesi
Diğer Hususlar : 14:55-16:30 arası Çocuk Kulübü çalışmaları yapılmaktadır.