İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Şair Baki İlkokulu

Şbt

Okulumuzda yürütülen "Minik Kalbimdeki Öfkeyi Sukünete Dönüştürüyorum" projesi logo ve afişi, velilerimiz tarafından yapılan anket sonucunda seçilmiştir.

Okul- Aile Birliği Hesabımız

Eyl

Öğrencilerimiz için öğrenci belgesi almak için okula gelmenize gerek yoktur.  Artık istediğiniz zaman öğrenci belgesini e-devlet üzerinden alabilirsizniz.

E-devletten barkodlu öğrenci belgesi almak için,

1-E-Devlet şifrenizi girin.

2-Milli Eğitim Bakanlığının bölümüne girin

3-Öğrencilik Belgesi Sorgulama seçeneğini seçin,

4- Yukarıdaki bilgileri okudum, seçeneğini tik atıp sorgula butonuna basın.

5-Barkodlu Öğrenci belgeniz hazırlanacaktır.

Tem

İlköğretim Kurumlar yönetmeliğinde yapğılan değişklik ile teneffüs süreleri 15 dk olarak belirlenmiştir.

Yeni çizgelgemiz ektedir.

Okul saatleri: 09:00-14:40       (öğle arası:12:25-1305)

Kulüp Saatleri: 14:55-16:30

Eyl

Haz

Okulumuz 1950-60 lı yıllarda İstanbul İli Eyüp İlçesine bağlı Sağmalcılar yerleşim bölgesinde 1957 yılında 2. İlkokul olarak açılmış o günlerde üç baraka ve iki özel binanın birer odasında üçlü tedrisat sistemi ile Eğitim-öğretime başlamıştır. Öğrenci sayısının hızla artması nedeniyle etrafında bulunan evlerin müsait odaları dershane olarak kiralanarak öğretmen ve personel kadrosu yirmiyi geçmiştir. Okulumuzun İlk yerleşim yeri halen Altıntepsi Mahallesi'nin tam ortasında bulunan cami yanındaki küçük park yeri ve çevre evlerin müsait odaları iken, okulun öğrenci sayısındaki artışa cevap verememesi üzerine Semt sakinlerinden ve bugün Bayrampaşa Otogar Arazisinin de sahibi olan Ferhat Paşa Çiftliğinin sahibi Doktor Nesibe BATIYOL Hanım'dan bir okul yeri istenmiş ve bugünkü okulumuzun yeri beş dönümlük (5000 metrekare ) arazi olarak bu hayırsever tarafından Milli Eğitim'e bağışlanmıştır. Yeni yerinde ve beş dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Şair Baki İlkokulu 1968 yılında tamamlanarak iki kat olarak eğitim öğretime açılmıştır. Öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 1972 yılında 3. kat ilavesi yapılmıştır. 24 derslikle ikili öğretim yapılarak ortalama her yıl 2000 öğrenciye hizmet vermiştir. 1993 - 1994 öğretim yılında İlköğretim Okuluna dönüşmüş ve Şair Baki İlköğretim Okulu olarak ilk mezunlarını 1995-1996 yılında vermiştir. Okulumuz 17 Ağustos 1999 Depreminden olumsuz etkilenmiş bina içerisinde yer yer çatlaklar oluşmuş yapılan kontroller neticesinde İ.T.Üniversitesi uzmanları tarafından Eğitim-Öğretim yapılamaz raporu verilmiştir. 2005- 2006 Öğretim yılında yeniden yapılacak okullar listesine alınmış, 13 Kasım 2006 tarihinde İstanbul Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan okulumuz 12.02.2007 tarihinde yıkılmış ve yerine 29 derslikli laboratuarları, B.Teknoloji sınıfı, Konferans salonu, Anasınıfı ve Sığınağı ile birlikte modern bir okul olarak yapılmış ve 11 Aralık 2007 tarihinde yeniden öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kademeli dönüşüme uğrayarak tam olarak 2015-2016 yılından itibaren ilkokul olarak faaliyetine devam etmektedir. 36 sınıf, 4 okul öncesi, 2 özel eğitim sınıfımız mevcuttur.

Şbt

E-devletten barkodlu öğrenci belgesi almak için,

1-E-Devlet şifrenizi girin.

2-Milli Eğitim Bakanlığının bölümüne girin

3-Öğrencilik Belgesi Sorgulama seçeneğini seçin,

4- Yukarıdaki bilgileri okudum, seçeneğini tik atıp sorgula butonuna basın.

5-Barkodlu Öğrenci belgeniz hazırlanacaktır.

Nis

e-Okul Sosyal Etkinlikler Modülü ile ilgili merak edilenler, sunu ve belgeler ektedir.